• Matthijs Stunnenberg; gefeliciteerd met je rijbewijs !! Netjes in 1 x geslaagd; heel veel plezier ermee en succes met de restauratie van de Volvo..

  Groeten, Dennis Zwaan

   

  door Dennis Zwaan
 • Leendert Van der Vlist; Na je broers en je nichtje ben jij nu ook lekker klaar met lessen; Rijbewijs is binnen!! Heel veel plezier ermee! Groeten, Dennis Zwaan

   

  door Dennis Zwaan
 • Leeroy van Kippersluis; Van harte gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs; in 1 x gehaald (net als Nick).. nu lekker zelf de weg op en succes verder met je opleiding! groet, Dennis

  door Dennis Zwaan


  Gratis proefles?  Bel of Whatsapp: 06 81 12 20 11 of

  stuur een email naar info@zwaanrijopleiding.nl

  Rijexamen

  Hoeveel rijlessen heb ik nodig voor mijn rijexamen? Deze vraag wordt heel vaak gesteld; Hier is echter geen eenduidig antwoord op te geven. Iedere leerling is uniek en leert op zijn/haar eigen tempo. Het leren bedienen van de auto is stap één, maar er is ook voldoende verkeersinzicht nodig om een goede automobilist te worden. Sommige leerlingen hebben er baat bij om lessen van 1,5 uur te nemen; Er is dan meer tijd om een bepaald lesonderdeel geheel af te ronden. Andere leerlingen lessen liever 2 x 60 min. per week om zo snel mogelijk klaargestoomd te worden voor het rijexamen. De instructeur en de leerling maken gezamelijk een plan van aanpak.

  Tussentijdse Toets (TTT)

  Leerlingen met examenvrees of leerlingen die graag beslagen ten ijs willen komen, kunnen voordat ze daadwerkelijk examen doen een tussentijdse toets volgen. Dit is als het ware een proefexamen, zonder de stress van het echte rijexamen. Op die manier heb je alles al een keer meegemaakt, voordat je werkelijk examen doet. Dit neemt vaak een groot deel van de examenstress al weg! Na afloop van deze toets krijg je een advies over de onderdelen waar je nog extra aandacht aan moet besteden. De instructeur rijdt tijdens een TTT meestal mee.

  Vrijstelling bijzondere manoeuvres

  Bovendien kun je met een TTT vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres (omkeeropdracht, stopopdracht en parkeeropdracht). Als deze tijdens de TTT voldoende worden uitgevoerd, krijg je hiervoor op het eerstvolgende examen vrijstelling. Een groot voordeel is dat je je tijdens het examen volledig kunt richten op het rijden van snelwegen en woonwijken. Parkeren en omkeren heb je immers al behaald! Om een TTT te kunnen doen moet je in bezit zijn van een theoriecertificaat.

  Faalangst examen

  Sommige leerlingen weten van zichzelf al dat ze moeite hebben met examens. Op school is dit soms al zichtbaar met proefwerken of toetsen. Ook leerlingen die na 1 of 2 reguliere examens merken dat ze tijdens het rijexamen niet normaal kunnen presteren, kunnen in overleg een faalangst examen doen. Op de pagina Youtube is een filmpje van het CBR te zien over hoe een faalangst examen in zijn werk gaat!

  Rijvaardigheids-training

  “Ik heb mijn rijbewijs al maar ik heb al lang niet gereden!” Sommige mensen hebben het rijbewijs al gehaald maar rijden door omstandigheden (bijvoorbeeld angst) niet of nauwelijks. Ook mensen die wat extra begeleiding nodig hebben of die angst voor de (snel)weg willen overwinnen, kunnen zich aanmelden voor een rijvaardigheids-training of opfriscursus! In overleg met de instructeur wordt na een proefrit bepaald welke onderdelen extra aandacht nodig hebben.

  Aanvragen rijexamen

  Het aanvragen van het rijexamen gebeurt door de instructeur. Hij zal in overleg met de kandidaat een gewenste dag/tijdstip proberen te reserveren. Indien een reservering is gedaan is dit definitief. Dit kan dan niet geannuleerd worden. De kandidaat moet dus zeker zijn dat hij/zij op dat tijdstip ook daadwerkelijk kan.

  Het rijexamen

  Op de dag dat je rijexamen doet, word je ruim een half uur van tevoren opgehaald door jouw rij-instructeur. Er wordt nog even gereden en hij zorgt ervoor dat je ruim op tijd op het examencentrum in Gouda aanwezig bent. Indien de kandidaat dat wenst, gaat de instructeur mee tijdens de examenrit.